Ons verhaal

Harun en Benny zijn 2 vrienden die al jaren samen trainen en lesgeven bij dé toonaangevende vechtsportschool “Combat Brothers”. De sportschool staat aan de basis van Combat Clinics… Vanuit deze sportschool en liefde voor de vechtsport zijn er, hier en daar via vrienden en kennissen, lessen en clinics gegeven. Denk hierbij aan een clinic op de Summer Sportsweek voor basisscholieren in Terheijden, tot een voetbal team dat bij ons op locatie eens een alternatief zocht voor de “normale” voetbal training, zodat zij eens geen rondjes hoefde te lopen!

Zowel Harun als Benny hebben beide een verleden in het kickboksen en zijn op latere leeftijd in aanraking gekomen met BJJ (Braziliaans Jiu Jitsu) en MMA (Mixed Martial Arts). Tot op de dag van vandaag zijn ze vrijwel elke dag op de mat te vinden. Inmiddels is Combat Brothers uitgegroeid tot een vooraanstaand sportschool in MMA en BJJ binnen Nederland en Europa en zijn er vechters die ook in de wereld top op het hoogste niveau presteren. Daarnaast is er een grote groep hobbyisten die vechtsport beoefenen als hobby en hebben we de leukste groep jongeren t/m 16 jaar: de Combat Kids.

Harun verzorgd binnen de sportschool een groot deel van de MMA en BJJ lessen van beginner tot de professionals en is de hoofdcoach van de profvechters. Benny heeft eigenlijk hetzelfde taken pakket, maar verzorgt dit voor alle kinderen tot 16 jaar. Gecombineerd hebben zij dan ook meer dan voldoende kennis in huis om goed verzorgde clinics te geven voor iedereen, van jong tot oud, van beginner tot ver gevorderd.

Benny en Harun hebben Combat Clinics opgericht na het, op veler verzoek van verschillende organisaties, sportclubs en scholen, verzorgen van vechtsport clinics op locatie. Het plezier en enthousiasme dat de deelnemers tijdens deze clinics toonde plus het maatschappelijke aspect dat meespeelde waarin wij de voordelen zagen, wakkerde bij ons het gevoel aan dat wij hiermee door moesten pakken, Combat Clinics was geboren!

Inmiddels hebben zich hier een 2-tal trainers bij aangesloten; Pieter Buist en Mustafa Kilic, beide als trainer actief binnen de spotschool Combat Brothers en beide wedstrijd vechters. Mustafa richt zich enkel op BJJ en Grappling, waar Pieter in de wereld top meedraait binnen de discipline MMA.

Pieter komt vanuit het kickboksen, waar hij al op jonge leeftijd het hoogste niveau wist te behalen en verschillende titels achter zijn naam mocht schrijven. Hierna was de overstap naar MMA het logische vervolg op de, toch al mooie, carrière van Pieter.
Momenteel vecht Pieter voor ONE fc, een Aziatische organisatie waar hij tracht de beste ter wereld te worden. In het verleden zijn binnen andere organisaties al 2 Europese titels en 1 wereld titel binnen gehaald.

Mustafa timmert hard aan de weg in de BJJ wereld, waarbij er bijna maandelijks wel een wedstrijd/toernooi op de planning staat.
Buiten het, zo goed als, dagelijks trainen om top fit te blijven, geeft Mustafa ook les aan Combat Kids tot 16 jaar en probeert de normen, waarden en technieken over te brengen aan de kampioenen van de toekomst.

Met deze groep van enthousiaste, trainers en de beschikking over een aantal topsporters met een geweldig inspirerend levensverhaal, hebben zij een geweldig team weten te creëren om clinics van een hoog niveau neer te kunnen zetten voor jong en oud.

Over onze clinics

Tijdens deze clinics leren de deelnemers op speelse wijze kennis maken met vechtsporten als MMA, Kickboksen, Boksen en Braziliaans Jiu Jitsu (een combinatie van worstelen en Judo). Op deze speelse wijze nemen we ook mee dat plezier centraal staat, tenslotte willen we dat iedereen met een glimlach de clinic afsluit. Buiten dat deze trainingen uiteraard goed zijn om het lichaam fit en gezond te houden, staat ook zeker de persoonlijke ontwikkeling op het gebied van assertiviteit, zelfvertrouwen, probleem oplossend denken en bovenal respect voor jezelf en je medemens hoog in het vaandel. Deelnemers leren hun grenzen aan te geven door meer zelf vertrouwen te ontwikkelen en hierdoor sterker in hun schoenen te staan, maar ook zijn de problemen waar zij tegenaanlopen in een techniek die ze aan het leren zijn of een positie waar ze tijdens een rondje stoeien in komen vast te zitten goed te vertalen naar de problemen in het dagelijks leven. “Geef je op, of ga je er alles aan doen om je positie te verbeteren? Misschien lukt het alsnog niet, maar je wint of je leert…”.

Elke clinic is eigenlijk wel af te stemmen op de wensen van een groep, naar ons idee is het zeker voor (basis)scholieren goed om het bovenstaande extra te accentueren en hen handvatten te geven waar zij de rest van hun leven iets aan hebben. Buiten dat is het voor alle deelnemers keer op keer weer een goede intensieve training, waar ze dus ook nog iets van leren en lichamelijk sterker van worden.

Voor meer info of een offerte kun je mailen naar info@combatclinics.nl.