Harun Özkan

Op mijn 16e ben ik in aanraking gekomen met vechtsport. Ik had veel overgewicht destijds en wilde wat kilo’s verliezen en wat skills opdoen. Na een korte periode van kickboksen, kwam ik in aanraking met MMA en BJJ. Ik zag het voorbij komen op het internet en had er wat over gehoord. Destijds zag het er heel gaaf uit voor mijn ogen. Ik begon het steeds vaker te volgen en was ‘fan’ geworden. Na een tijdje heb ik een poging gewaagd om te trainen en kwam zo steeds meer te leren over MMA en BJJ. Vanuit hier groeide mijn interesse en voordat ik het wist stond ik vrijwel elke dag op de mat en was het geen hobby meer te noemen.

Wat ik mooi vind aan BJJ/MMA is dat je nooit uitgeleerd zal zijn en het een sport is die continue in ontwikkeling is. Het is een complexe sport waarbij er veel technieken, posities voorkomen en er altijd een ‘actie-reactie’ moment is. De diepgang qua mogelijkheden en technieken is eindeloos. Ik vind het ook super interessant om de sport te ‘bestuderen’. Waarom voeren we dit zo uit…? Wat gebeurd er als..? Hoezo…?

Vechtsport heeft veel positieve invloed gehad op mijzelf, niet alleen op sportief gebied, maar ook op mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb er enorm leuke herinneringen aan overgehouden en veel goede mensen mogen ontmoeten. Om al het positieve te delen dat ik heb ervaren en na het zien van de sociaal maatschappelijke voordelen heb ik besloten, samen met mijn trainingspartner en vriend Benny Hesterman, Combat Clinics op te richten. Via deze weg willen wij onze kennis en het positieve wat de sport voor ons gebracht heeft over brengen op iedereen die interesse heeft.

Naast mijn liefde voor vechtsport heb ik 2 master studies afgerond in Supply Chain & Information Management en werk ik bij een groot bedrijf.

Mocht je interesse hebben in een clinic van ons, twijfel dan niet en neem contact met ons op!