Benny Hesterman

Ik ben van jongs af aan al met sport bezig, zoals veel Nederlandse kids, op mijn 5e begonnen met voetballen. Rond mijn 16de ook in aanraking gekomen met vechtsport, thaiboksen in mijn geval. Na dit een aantal jaren te hebben gedaan en een korte pauze van vechtsport, het mma gebeuren eens proberen.

Ik dacht, net als veel mensen met mij, het wel te redden met het beetje ervaring had in het thaiboksen. Niet was minder waar, het grondwerk waar ik mee in aanraking kwam was een ware eye opener! Toch wel gefascineerd en geïnteresseerd begon ik met grappling, want; “dat gedoe in dat verkapte judo pak is toch niets voor mij”. Ik vond mezelf redelijk sterk en atletisch en zou die mannetjes (er waren redelijk wat jongens een stuk lichter en minder sterkt dan ik) wel even aanpakken… niet dus! Ik werd gevouwen en gebogen in hoeken, waarvan ik niet wist dat dit mogelijk was met mijn lichaam. Mijn liefde voor grappling en BJJ was geboren!

Na de eerste periode toch mezelf vooral te hebben gefocust op het grapplen, ook het BJJ in de gi opgepakt. De start was lastig, het is minder natuurlijk en er komt veel techniek bij kijken, maar zodra ik de smaak te pakken kreeg was de liefde geboren. Nu, een jaar of 4 intensieve BJJ jaren later, kan ik me geen leven zonder meer voorstellen. Zo goed als dagelijks wel in de gym te vinden en sinds 2020 coach van de Combat Kids bij Combat Brothers!

Ik kan me geen leven meer zonder BJJ voorstellen en het enige waar ik spijt van heb is dat ik het pas op latere leeftijd heb ontdekt. De sport brengt me rust en brengt ook veel in mijn privé leven, echt een sport voor iedereen!

Ik heb gestudeerd aan het CIOS in Goes en ben momenteel werkzaam bij Wave Kitchen Products in Oosterhout.